Estetisk tandvård

Behandling för att få ett vackert leende som du kan vara stolt över.

Estetisk tandvård är ett begrepp där vi kan efter dina önskemål korrigera färg, form, storlek och position på dina tänder. Vi erbjuder allt från kompositlagningar, skalfasader, kronor, tandblekning och tandreglering.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård har blivit en allt viktigare del av tandvården idag.

Ens leende är bland det första man lägget märke till hos en person och för många är sneda och missfärgade tänder orsak till missnöje och dålig självkänsla. För oss är det viktigt att du kan få ett vackert leende att vara stolt över.

Vi på Tandvårdsgruppen har en lång erfarenhet och stor kompetens av estetisk tandvård. Du är alltid välkommen till oss, så vi gemensamt kan diskutera dina egna individuella önskemål och förutsättningar för ett nytt leende.

Det finns många möjligheter att förändra ett utseende eller till och med skapa ett helt nytt leende.

Komposit är ett exempel på ett material med hög estetik som går att göra mycket naturtroget. En stor fördel med komposit är att materialet limmas fast vid tanden och minimal mängd frisk tand behöver tas bort. En kompositfyllning är därmed lämplig vid mindre korrigeringar.

Porslinsfasader eller porslinskronor är en bra lösning vid större justeringar, exempelvis för en kraftigt missfärgad tand eller vid mindre snedställningar.

Porslinet kan göras mycket tunt och klistras starkt till kvarvarande tand. Med porslinet kan vi skapa en naturlig tand avseende lyster, färg och form. Vi arbetar med moderna biokompatibla porslinsmaterial framställda med CAD/CAM–teknik.

Vi håller oss alltid uppdaterade på de senaste rönen på teknik och materialfronten.

Våra Estetiska behandlingar

Tandblekning

Vi erbjuder tandblekning hemma, med hjälp av skenor. Detta för att kunna uppnå ett vitare leende, på ett säkert och effektivt sätt.

Foto på skalfasad på gipsmodell

Skalfasader och Kronor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Närbild av en fastsittande tandställning på tänder

Tandreglering

Justerar sneda och trångställda tänder genom fastsittande räls eller avtagbara skenor.

Boka tid för konsultation